Čo spôsobuje rakovinu

15.02.2012 09:07

 

Organizacie ako National Cancer Institute (Narodny rakovinovy institut), nepodporuju zameriavanie sa na prevenciu rakoviny, kedze jedinou moznou cestou ako vykazovat obrovske zisky je ‘liecenie’ chorych na rakovinu.

V roku 1976 Senat Spojenych Statov zlozil komisiu z nazvom ‘’Vplyv vyzivy  na zdravie ludi’’, pod vedenim senatora George McGoverna. Tato komisia mala za ulohu urcit vplyv americkeho sposobu stravovania sa na zdravie americanov. Po vypocuti odbornych nazorov vtedajsich poprednych americkych odbornikov na rakovinu, senator McGovern sa priamo a otvorene opytal vtedajsieho riaditela National Cancer Institute (Narodny rakovinovy institut) Arthura Uptona, kolko rakovinovych ochoreni bolo sposobenych americkym stylom stravovania sa. Upton odpovedal: “Priblizne 50 %”. Zaskoceny jeho odpovedou, McGovern sa opytal: “Ako mozete priznat suvislost medzi vyzivou a rakovinou, a hned nato predlozit rozpocet, v ktorom len 1% (JEDNO!, poznamka prekladatela) z vasich vyskumnych financii je urcene na riesenie tohto problemu?” Dr. UPTON odpovedal: “Toto je otazka, ktora mna trapi tiez”.

Organizacie ako National Cancer Institute (Narodny rakovinovy institut), nepodporuju zameriavanie sa na prevenciu rakoviny, kedze jedinou moznou cestou ako vykazovat obrovske zisky je ‘liecenie’ chorych na rakovinu.

Aj velke korporacie, produkujuce potraviny, ktore sposobuju rakovinu,  sa ustavicne snazia odvadzat pozornost od skutocnosti, ze rakovine sa da predchadzat spravnou vyzivou, a neustale tlacia na vladu, kongres, a tzv. verejne ‘zdravotne’ organizacie, aby verejnost nebola informovana o moznostiach prevencie rakoviny zdravou vyzivou. Ci toto nie je vedome poskodzovanie zdravia, ktore by sa malo sudnou cestou zacat riesit? Ano. Dvojnasobny nositel Nobelovej ceny, Dr. Linus Pauling povedal: ”Kazdy by mal vediet, ze tzv. boj proti rakovine je bohapuste klamstvo”.

Kazdy den umiera priblizne 1 400 ludi na rakovinu. Kazdy den.Pocas zasadnutia senatneho vyboru, ktory zistoval suvislosti medzi stravou a rakovinou, bol verejne zdokumentovany fakt, ze hlavnymi karcinogenami su konzumacia masa a tukov. Dr. Mark HEGSTEAD, odbornik na zdravu vyzivu z Harvardskej univerzity, bol poziadany aby  pred Federalnym Obchodnym Uradom  vyjadril svoj nazor, ci rovnake faktory, sposobujuce kardiovaskularne ochorenia boli pricinou zvysujucich sa poctov ochoreni na rakovinu.

Dr. HEGSTEAD priznal, ze zvysujuce sa pocty roznych rakovinovych ochoreni (rakovina prostaty, krcka maternice, prsnikov, hrubeho creva a rakovina inych casti ludskeho tela) boli sposobene americkym stylom stravovania sa.

Dosledkom zvysujuceho sa zaujmu americkej verejnosti o skutocne priciny narastajuceho poctu chorych na rakovinu, firmy predavajuce mliekarenske vyrobky, masove vyrobky, vajcia, zacali spolu s tabakovymi gigantmi hladat  spolocne sposoby a metody, cielom ktorych bolo dezinformovat laicku verejnost o skutocnych pricinach vzniku rakoviny, a rozsirovanie klamstiev typu “hocico moze vyvolat rakovinu”.

RAKOVINA HRUBEHO CREVA

V sedemdesiatych rokoch dvadsiateho storocia odborny casopis Journal of the National Cancer Institute publikoval seriu studii, ktore  naznacovali priamy suvis medzi konzumaciou masa a rakovinou hrubeho creva. Masopriemysel vysiel z obranou, ze ludia maju geneticky potencial ochoriet na rakovinu hrubeho creva.

Na National Cancer Institute sa vykonali studie, v ktorych  ludia zo zahranicia, majuci ucast v tychto pokusoch, ktori pred zaciatkom studie nejedli maso a zacali ho konzumovat, nasledne ochoreli na rakovinu hrubeho creva. Masopriemysel okamzite vysiel s vyhlasenim, ze za rakovinu su zodpovedne hociktore  zlozky nasej stravy.

National Cancer Institute  zorganizoval nove studie, v ktorych sa skumala suvis medzi vznikom rakoviny, a konkretnymi 119 zlozkami nasej diety.Zo vzetkych zloziek, ktore boli skusane v testoch, maso bolo oznacene za jednoznacne najsilnejsieho rakovinotvorneho cinitela.Dr. BERG, ktory tieto studie viedol, priznal, ze…”celkovy  vysledok pokusov jednoznacne poukazuje na zvysene riziko vzniku rakoviny pri castejsej  konzumacii masa”.

SUVISLOST MEDZI ZNIZENOU SPOTREBOU VLAKNINY A RAKOVINOU HRUBEHO CREVA

Vedci jednoznacne dokazali, ze cim mensia spotreba vlakniny tym vetsia moznost vzniku rakoviny.  Kedze maso, vajcia, a mliecne vyrobky obsahuju velke mnozstvo tuku, a ziadnu vlakninu, tieto produkty su najnebezpecnejsie karcinogeny v  nasom vyzivovom retazci. 
Ludsky organizmus  ma obrovske problemy aby vycistil creva od rozkladajucich sa bakterii, vysokeho podielu tukov, a nedostatku vlakniny, ktore su charakteristicke pre konzumaciu tychto potravin.

Ludske crevo je dlhe je ulozene v brusnej dutine takym sposobom, ze k svojmu zdravemu a neustalemu pohybu (a naslednemu vyprazdnovaniu criev) potrebuje vlakninu.

Creva inych masozravcov (zvierat) su relativne kratke a v principe priame, bez zahybov, co skracuje cas potrebny pre ich potravu na kompletny prechod crevami, a nevyzaduje vlakninu k neustalemu pohybu.

Vegetariani by si mali uvedomit, ze nielen maso,vajcia a mliecne vyrobky obsahuju zdraviu skodlive latky, ale aj pozivatiny ako napriklad margarin, ci rozne miesane oleje.

 

Zdroj:zdravy.dobrodruh.net

 

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode