Živá strava

15.02.2012 10:36

 

ŽIVÁ STRAVA

Živá strava je nevarená potrava, práve taká, akú nám poskytuje príroda. Je to predovšetkým ovocie, zelenina, orechy, semená a obiloviny, a to v čerstvom, neupravovanom stave. Takáto strava poskytuje človeku všetky látky, ktoré potrebuje na to, aby jeho telo mohlo správne fungovať- cukry, tuky, bielkoviny, vitamíny a minerálne látky. Všetky tieto látky sa však môžu nachádzať aj vo varenom jedle. Aký je teda rozdiel medzi surovou a varenou stravou? Neuvarená strava obsahuje, okrem iného, aj veľa ďalších látok, ktorých vplyv na náš organizmus sa zatiaľ iba začína skúmať- esenciálne oleje, prírodné antibiotiká, rastlinné hormóny alebo enzýmy. Tieto všetky látky predstavujú energiu, ktorá umožňuje rastline rásť. Varením sa však strácajú, a tak sa zo živej stravy stáva strava mŕtva. Táto strava už nemá na náš organizmus veľmi pozitívny vplyv. Uvarená zelenina nemá ani takú výraznú chuť ako surová. Okrem toho sa zohrievaním nad 40°C strácajú všetky enzýmy, varením sa stráca podstatná časť vitamínov a u minerálov sa často zníži ich vstrebateľnosť. Navyše sa zo zásadotvornej surovej zeleniny stane varením zelenina kyselinotvorná. Konzumovaním varenej stravy sa náš organizmus prekysľuje. Prekyslenie má za následok únavu a vznik zubného kazu. Kyselinotvorná strava má zásadný vplyv na vznik všetkých civilizačných chorôb.


Zmenou stravy sa dá dosiahnuť značné zlepšenie zdravotného stavu. Surová strava má na náš organizmus výrazné ozdravujúce účinky. Práve z tohto dôvodu sa ľudia rozhodnú stravovať sa týmto spôsobom a vyliečiť si tak rôzne druhy chorôb spôsobené zlou životosprávou v predošlých rokoch. Odľahčené telo sa začne zbavovať toxínov a hlienov nahromadených v tele za dlhý čas, a tým sa lieči. Ľudia, ktorí sa stravujú surovou stravou, sa cítia čerství, plní energie a sú aj psychicky vyrovnanejší. Takáto strava môže pomôcť každému človeku docieliť rovnováhu a produkovať menej kyslosti a viac zásaditosti v krvi. Pomáha dokonca aj znižovať stres. Podvýživa nemusí byť nutne spôsobená iba nedostatkom jedla alebo jeho zlou kvalitou, ale aj tým, či je strava, ktorú jeme v uvarenom alebo čerstvom stave.

 

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode